Leefomgeving
& Mobiliteit

Verduurzamen van bestaande bouw

Bijna 20% van de totale CO2-uitstoot in Nederland is afkomstig van energieverbruik in huis. Hier ligt dan ook een opgave om deze uitstoot terug te dringen. Groene waterstof kan hier een sleutelrol in spelen. Niet alleen bij nieuwbouwwoningen, maar ook bij bestaande bouw (98% van de woningen in Nederland). Hylife Innovations werkt aan veelzijdige oplossingen voor de gebouwde omgeving.

Deelmobiliteit op wijkniveau.

Deelmobiliteit op wijkniveau

Wonen en mobiliteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zeker op het platteland waar de onderlinge afstanden al snel wat groter zijn, is de behoefte aan een auto groot. In de nieuwbouwwijk Havenstadt in Stad aan ’t Haringvliet hebben wijkbewoners beschikking over 2 volledig elektrische deelauto’s.
De projectontwikkelaar Wonen op Flakkee nam in de ontwerpfase van de wijk mobiliteit al als integraal onderdeel van het gebied. Deelmobiliteit op wijkniveau maakt de behoefte aan een (tweede) auto kleiner. Zo ontstaan er meer mogelijkheden voor de ontwikkeling van een hoogwaardige openbare ruimte. Tegelijkertijd stimuleert deze aanpak met elektrische voertuigen duurzame mobiliteit. Een win-winsituatie.

Deelmobiliteit op wijkniveau.

Meer innovaties

Innovathuis

De eerste proefwoning in de Benelux waarin innovatieve en duurzame oplossingen gecombineerd worden in één woning.

Lees meer

InnovaHub

Een duurzame energiecentrale voor de gebouwde omgeving, volledig emissieloos.

Lees meer

Waterstofketel

Maak kennis met de katalytische waterstofketel die waterstofgas omzet in warmte.

Lees meer