Bezoek 24/7 Energy Hub

Na ons inspirerende bezoek aan The Green Village op de campus van de TU delft was het afgelopen week onze beurt om Lidewij Van Trigt en het team van 24/7 Energy Hub gastvrij te ontvangen op de testsite van Innovahub in Veldhoven.

Op The Green Village werken onderzoekers, studenten, start-ups, ondernemers en overheden elke dag aan de opgaven van vandaag en morgen. De focus ligt hierbij op drie thema’s: Duurzaam bouwen en renoveren, Toekomstig energiesysteem en Klimaatadaptieve stad.

Daarbij faciliteert het onderzoeksprogramma 24/7 Energy Hub onderzoek naar buurtenergiesystemen waarin zo veel mogelijk energie lokaal wordt opgewekt opgeslagen en gebruikt.

De afgelopen drie jaar heeft de 24/7 Energy Hub een ‘seasonal Storage System’ gebouwd dat gebruikt maakt van waterstof. Na drie jaar van ontwerpen, assemblage en testen, is het team er afgelopen week voor het eerst in geslaagd om groene waterstof te produceren. Een belangrijke mijlpaal waarmee wij hen van harte feliciteren!

Het laat zich raden dat het bezoek een enthousiaste kennisuitwisseling werd rondom lokale energieopslag en de productie van groene waterstof. Zo bouwen we samen aan de energieoplossingen voor de wereld van morgen!

 

Dit bericht is afkomstig van onze LinkedIn pagina, benieuwd naar meer? Klik danĀ hier