Bezoek RVO

Deze week mochten wij opnieuw een grote delegatie ontvangen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het bezoek was onderdeel van het teamuitje van een enthousiaste groep medewerkers die zich dagelijks bezighoudt met vraagstukken rondom flexibiliteit en energieopslag.

Dit voorjaar publiceerde het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Routekaart Energieopslag. Dit document beschrijft welke stappen nodig zijn voor de inrichting van ons energiesysteem van de toekomst. Daarbij pleit de Routekaart voor meer lokale energieopslag in alle mogelijke vormen om zo vraag en aanbod in balans te brengen en het overbelaste energienet te ontlasten.

Energieopslag wordt daarbij onderverdeeld in elektriciteits-, moleculen- en warmteopslag. InnovaHub doet dit allemaal. Daarmee biedt de hub een praktische oplossing zodat de energietransitie kan versnellen.

De bezoekers waren dan ook bijzonder enthousiast over onze slimme energieopslag: ‘InnovaHub is een mooi voorbeeld van hoe energieopslag in de praktijk vorm kan krijgen.’

Voor de Routekaart Energieopslag zie:
🔋https://lnkd.in/eqybgpic

InnovaHub wordt uitgevoerd met een Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

 

Dit bericht is afkomstig van onze LinkedIn pagina, benieuwd naar meer? Klik dan hier