Netcongestie

Op veel plekken in Nederland zit het electriciteitsnet nagenoeg vol. Netcongestie.

In de praktijk betekent deze netcongestie dat bedrijven en organisaties die een nieuwe aansluiting willen op een wachtlijst komen te staan. Dat geldt ook voor bedrijven die hun bestaande aansluiting willen uitbreiden omdat ze door verduurzaming meer stroom verbruiken of produceren.

Deze wachtlijst vormt dus niet alleen een rem op de economie, maar ook op de energietransitie en klimaatdoelstellingen!

Hoe los je dat probleem nou slim op? Want in de toekomst neemt het stroomverbruik alleen maar verder toe, terwijl een robuuste uitbreiding van het stroomnet miljoenen kost en tientallen jaren duurt.

We hebben de problematiek samengevat in een video die we in april dit jaar maakten.

Innovahub vormt een interessante oplossing bij netcongestie. Als bufferstation staat het tussen de aangesloten woonwijk en het volle stroomnet. Aan de ene kant managet de hub met zijn Energy Management System de energievraag en -productie vanuit de wijk. Aan de andere kant kan de hub het stroomnet supporten door groene stroom uit opwekpieken op te slaan voor een later moment. Zo raakt het stroomnet minder belast door opwekpieken van wind- en zonneparken. En zo ontstaat er meer ruimte voor groene stroom in Nederland.

Zet vooral het geluid aan.

 

Dit bericht is afkomstig van onze LinkedIn pagina, benieuwd naar meer? Klik dan hier

Netcongestie
Netcongestie