On the road: InnovatieExpo

Zelf innovatief bezig zijn betekent ook je oren en ogen open houden voor andere innovaties. Daarom was Hylife deze week on the road: Manu en Rosalie lieten zich inspireren op de InnovatieExpo in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek. Zo blijven we aangehaakt bij de nieuwste oplossingen op het gebied van de gebouwde omgeving, klimaat en energie!

De InnovatieExpo is een tweejaarlijks evenement georganiseerdĀ  door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Thema van dit jaar was ‘Samen innoveren en bouwen aan een toekomstbestendig Nederland’ met als doel onze Nederlandse innovatiekracht te verbeelden, te verbinden en te versnellen. Daarbij wierpen verschillende visionaire sprekers een blik in de toekomst richting 2030, 2050 en 2100.

Minister Hugo de Jonge (BZK, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Orderning) kondigde de nieuwe Nota Ruimte aan. Deze nota wordt in 2024 het instrument voor de overheid om in samenspraak met burgers de urgente keuzes te maken die nodig zijn op het gebied van energie, natuur, woningbouw, landbouw, economie en infrastructuur.

Bijzonder is dat alle inwoners van Nederland daarbij mogen meedenken. Zo hoeven we door goed rentmeesterschap de huidige en toekomstige vraagstukken niet af te wentelen op volgende generaties en kunnen we onze ambities waar blijven maken in een land waar de ruimte schaars is.

Dit bericht is afkomstig van onze LinkedIn pagina, benieuwd naar meer? Klik danĀ hier